FOOD AND WINE TASTING TOURS
DISCOVER THE FRUITS OF THIS LAND
GET A TRUE TASTE OF THE DOLOMITES
Come and explore the traditional, ancient rural cuisine, part of a culinary heritage built on the outstanding local produce in a region which has preserved the knowledge, customs and influences of mountain life and culture and which offers countless opportunities to get a genuine taste of this land.
Everything is right here, every day you can create a new itinerary to indulge your passion, create your perfect package with us.
3 *** HOTEL | 3 nights from €165 per person |
3 *** SUPERIOR HOTEL | 3 nights from €195 per person |
4 **** / 4 **** SUPERIOR HOTEL | 3 nights from €255 per person |
HOLIDAY APARTMENTS | 7 nights from €450 in a two-room apartment |
EXTRA EXPERIENCES to enhance your holiday:
- VINEYARDS - Wander among the vines in the open air alongside expert local winemakers and learn about their history and techniques for selecting and harvesting the best grapes. Taste the grapes or have a go yourself, with a pair of shears and a bucket in hand, at harvesting the grapes, which will be made into high-quality wines and grappas.
- DISTILLERIES - uncover the secrets, processes and the different stages of Trentino grappa distillation, including the stills and unique production methods.
- TASTINGS - Try a selection of wines, Trentodoc sparkling wines and spirits in special tastings, paired with local produce.
- BEEKEEPING - enter the industrious world of bees and their fabulous product: mountain honey.
- SLOW FOOD PRODUCTS - unique flavours such as white asparagus from Zambana or ‘ciuiga’ sausage from Banale.
- DOP STATUS PRODUCE - the flagship products of Trentino cuisine, such as apples from the Val di Non or Trentingrana cheese. Guided tours of visitor centres to answer all your questions and learn about the care and passion of farmers in the region.
LE ESPERIENZE PLUS per arricchire la tua vacanza:
- CANTINE - Passeggia tra i vigneti all'aria aperta a fianco degli esperti viticoltori locali e scopri la storia e le tecniche di selezione e raccolta dei grappoli migliori. Assaggia gli acini d’uva o sperimenta in prima persona, cesoie e tinozza in mano, la vendemmia delle uve, che daranno vita a vini e grappe di qualità.
- DISTILLERIE - percorso tra i segreti, i tempi e le fasi di distillazione della grappa trentina, tra alambicchi e metodi di produzione unici.
- DEGUSTAZIONI - Assapora una selezione di vini, spumanti Trentodoc o distillati grazie a degustazioni non convenzionali in abbinamento a prodotti tipici del territorio.
- APICOLTURE - scopri il mondo laborioso delle api e del loro favoloso prodotto: il miele di montagna.
- PRESIDI SLOW FOOD - sapori unici come l'asparago bianco di Zamabana o la Ciuiga del Banale.
- PRODOTTI A MARCHIO D.O.P- prodotti di punta della tradizione gastronomica trentina come le mele della Val di Non o il Trentingrana. Esperienze guidate ai centri visitatori per soddisfare ogni curiosità e scoprire la cura e la passione degli agricoltori e degli allevatori del territorio.